Schrijversvakschool

Roman

Data en docenten

Schrijfcursus Roman Amsterdam

Winter/voorjaar 2024
Docent: Graa Boomsma en Anja Sicking
Inschrijven kan tot 28 januari

Acht donderdagavonden van 19:00 tot 22:00 uur


15 en 29 februari,
14 en 28 maart,
11 en 25 april,
16 en 30 mei

Schrijfcursus Roman online

Winter/voorjaar 2024 - deze cursusgroep zit vol
Docent: Pauline Slot
Inschrijven kan tot 27 januari

Acht woensdagavonden van 19:00 tot 22:00 uur


14 en 28 februari,
13 en 27 maart,
17 april,
8 mei en 22 mei,
5 juni 

Je leert de creatieve en technische aspecten van het romanschrijven kennen. Daarbij gaat het om gelaagdheid, meervoudigheid van perspectief en om het verweven van thema’s.

De nadruk ligt op structuur, ‘point of view’ en ontwikkeling van plot en karakter. Daarnaast becommentarieer je het werk van mede-cursisten en lees je door de docent opgegeven romanteksten. Het tempo is hoog, het is de bedoeling dat je veel gaat schrijven. Reken daarvoor op twee tot drie dagdelen per week. 

De cursus is bedoeld voor gevorderde prozaschrijvers die een werkplan hebben: een synopsis, thema of onderwerp dat ze willen uitdiepen in een langere tekst. Je wordt geacht eerder een cursus proza te hebben gevolgd of aantoonbaar veel (creatief literaire) schrijfervaring te hebben.
Geef onder 'opmerkingen' in je aanmeldformulier kort aan wat je schrijfervaring is. Mocht je willen weten of deze schrijfcursus ook voor jou toegankelijk is, bel dan gerust 020 2600066 voor vrijblijvend advies.

Er is bij de cursus op locatie in Amsterdam plaats voor 8 deelnemers. Ook kun je kiezen voor de online-variant waarbij je met maximaal 7 deelnemers de lessen volgt..
Zowel op locatie als online krijg je 8 lessen van drie uur.
De kosten bedragen € 725. De cursusgroepen zijn iets kleiner en de begeleiding is intensiever. Om die reden is de cursus roman duurder dan de andere cursussen. 

Deze cursus wordt twee keer per jaar aangeboden: vanaf oktober en vanaf februari.

Inschrijven schrijfcursus roman

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42