Lees- en kijkblokken

Schrijven is lezen en kijken
Hoe deed Tsjechov het? En Fellini? Heijne, Marsman, Uphoff? Inzicht in het werk van een andere schrijver biedt een helderder blik op dat van jezelf. Om vertrouwd te raken met de traditie van de verschillende genres organiseert Schrijversvakschool Amsterdam elk studiejaar vijf lees- en kijkblokavonden op de donderdagavond. Download hier het gehele programma 2017-2018. Zie voor meer informatie: Wat zijn lees- en kijkblokken?

Informatie voor niet-studenten
Waren deze blokken voorheen alleen toegankelijk voor studenten, tegenwoordig mag iedereen die dat wil de leesblokken proza van Graa Boomsma (Roman) of Ton Rozeman (Kort verhaal) volgen.

Informatie voor studenten
In de leesblokken maken proza-, poëzie- en essaystudenten intensief kennis met de literaire canon. De kijkblokken confronteren de toneel- en scenariostudenten met de praktijk van theater en film. Deelname is voor studenten gratis.

Je kiest per studiejaar één genre; geef uiterlijk 1 oktober 2017 per mail aan ons door welk blok je wilt volgen. Voor studenten tot en met het derde jaar zijn de lees- en kijkblokken verplicht; aanwezigheid en getoonde belangstelling kan van doorslaggevende betekenis blijken tijdens de beoordelingsvergaderingen. Vierdejaarsstudenten, afgestudeerden en docenten zijn ook zonder bijbetaling welkom, met het voorbehoud dat er voldoende plaats is.

De lees- en kijkblokken vinden plaats van 19:00 uur - 22:00 uur in onze behuizing aan Herengracht 274, behalve de leesblokken Kort verhaal van Ton Rozeman. Die vinden plaats in een van de zalen van Kapitein Zeppos, Gebed zonder End 5 in Amsterdam.

De data voor dit studiejaar zijn:

donderdag 9 november 2017
donderdag 21 december 2017