Anne Fleur van der Heijden

Vierdejaars student poëzie Anne-Fleur van der Heiden debuteerde met de roman Klaproos (uitgeverij Nieuw Amsterdam 2018). Op trefzekere wijze schetst ze een wereld waarin drugs en onvoorspelbaarheid de dienst uitmaken. Klaproos is een eerbetoon aan ouders aan de rand van de samenleving, en een genadeloze coming of age roman.

Inhoud: Op haar zesentwintigste verjaardag besluit Noor na een lange periode van stilzwijgen weer contact op te nemen met haar moeder en haar stiefvader Las. Las is terminaal ziek, en Noor kan de confrontatie met hen en met haar jeugd niet meer uit de weg gaan.

Anne-Fleur van der Heiden (1987) schrijft, dicht en is redacteur bij De Optimist en de Poëziebus. Ze stond in de finale van het NK Poetry Slam. In 2016 was ze meermaals als dichter te gast in zomerradioprogramma Spijkers met Koppen. Publicaties zijn te vinden in bloemlezingen van de Turing gedichtenwedstrijd, De Optimist, Laurens Jz.