Schrijfcursussen in Amsterdam

Eerste fase

LIteraire oriëntatie - eerste jaar

Tijdens de literaire oriëntatie maken de studenten kennis met verschillende genres, theoretische begrippen, vormprincipes, technieken, methodieken en vingeroefeningen in schrijfkunst.

Het eerste jaar gebeurt dit in vijf blokken van elk acht bijeenkomsten per genre. In deze oriënterende fase schrijft de student een aantal werkstukken van beknopte omvang. Aan het eind van het basisjaar wordt hij hierop beoordeeld.

Kiezen hoofdvak - tweede jaar

Tijdens de eerste vijf maanden van het tweede studiejaar beoefent de student twee genres, waarna de keuze voor het hoofdvak gemaakt wordt. In de rest van het studiejaar kan het tweede genre als bijvak worden gevolgd, tenzij de tussentijdse docentenvergadering schrijftraining adviseert.

Aan het eind van het jaar wordt de student beoordeeld op grond van zijn hoofdvakwerkstuk. Die beoordeling is streng. Bij twijfel wordt de student niet tot de tweede fase toegelaten

Schrijfcursus volgen in Amsterdam

In De Nieuwe School, Herengracht 274 in Amsterdam geeft Schrijversvakschool de volgende schrijfcursussen:

Aanmelden schrijfcursussen

Aanmelden cursus

Met dit formulier kun je je aanmelden voor de schrijfcursussen van de Schrijversvakschool.

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je straatnaam in
Vul je huisnummer in
Vul je postcode in
Vul je woonplaats in
Vul je telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
E-mailadressen komen niet overeen
Vul je geboortedatum in
Maak een keuze
Vul uw postcode in
Vul een geldig e-mailadres in
Ongeldige invoer
In welke periode wil je een cursus volgen?
Op welke locatie wil je een cursus volgen?
Welke cursus wil je volgen?
Welke cursus wil je volgen?
Please let us know your message.
Je kortingscode is niet correct. Probeer het nogmaals. Als je geen geldige kortingscode hebt, laat het veld dan leeg.
Is je kortingscode correct, dan wordt het juiste bedrag doorberekend op de factuur.
Heb je eerder een cursus gevolgd, maar geen kortingscode ontvangen? Vermeld dan hierboven bij ‘opmerkingen’ welke cursus dit was en in welke periode. Na ontvangst van je betaling krijg je het bedrag van de korting dan teruggestort.
Vink aan dat je akkoord gaat met de voorwaarden
Er is iets misgegaan. Het gaat om de eerste vijf letters, zonder spaties ertussen

Voor meer informatie over de verwerking van je persoonsgegevens zie onze privacyverklaring.

De Nieuwe School, Amsterdam

Adres en route Amsterdam

De lessen worden gegeven in het fraaie grachtenpand van De Nieuwe School aan Herengracht 274 in Amsterdam.