Schrijversvakschool

Docenten

Maartje Laterveer - docent Schrijversvakschool

Maartje Laterveer

Maartje Laterveer (1976) is journalist en schrijver. Ze schreef een roman over de val van de Berlijnse Muur, De mooiste kleur die niet bestaat die in 2012 verscheen bij Meulenhoff en werd genomineerd voor de Bronzen Uil. In september 2017 verscheen haar essaybundel Vrouwen & seks, over wat het betekent om vrouw te zijn anno nu. In februari 2019 verscheen bij Atlas Contact Wolf, een essaybundel die ze samenstelt rondom de vraag: wat maakt de vrouw? In februari 2020 verscheen hierop het vervolg over de man: Sfinx.
Ze publiceerde essays in Vrij Nederland en de Volkskrant, en schrijft daarnaast interviews voor de Volkskrant en Vogue. In Vogue bespreekt ze elke maand nieuwe boeken en films. Op dit moment werkt ze aan een biografie van Brigitte Bardot.

Ze studeerde Franse taal en letterkunde aan de Sorbonne en vertaalde diverse boeken uit het Frans. Haar afstudeerscriptie was een analyse van de Franse vertalingen van het werk van Milan Kundera en werd gepubliceerd in literair tijdschrift Vooys.

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42