Schrijversvakschool

Docenten

Bennie Roeters - docent Schrijversvakschool

Bennie Roeters

Na een periode in de jaren zeventig aan de Vrije Academie in Den Haag en als acteur (w.o. De afstand van Jean vd Velde, 1981) vestigde Bennie Roeters (1952) zich als schrijver van scenario’s, proza en toneelstukken.

Zijn tien toneelteksten (Bondwell III bijvoorbeeld, in 1989, Eksterogen uit 1996, Clip in 1997) werden geregisseerd door o.a. Frances Sanders, Leonard Frank en Wanda Reisel.

Zijn eerste scenario schreef hij met George Schouten: Instant pictures (1980). Daarna schreef hij jeugdtelevisieseries als Kiekeboe, De Mottenballenshow (Circe Films, KRO), Duinkonijn (Nominatie Prix de Jeunesse München, Bos Bros, AVRO) en Sesamstraat. De scenario’s van De Stayer (1986, geselecteerd voor o.a. Berliner Filmfestspiele) en Meisjesgenade (1988) verfilmde hij zelf. Voor de VPRO schreef hij de single plays De wijde blik, Zijn met een doel en De sterke stam (‘92/’93), regie Mark Timmer.
Zijn speelfilmscenario De man met de hond (1998, Circe Films), geregisseerd door Annette Apon, is in theaters uitgebracht in o.a. Frankrijk. Voor de VARA schreef hij de single play Kwade reuk, (Mark Timmer (juni 2002).Van de politieserie Ernstige delicten (VARA) schreef hij zes afleveringen.

In mei 1999 maakte hij zijn romandebuut bij Querido: Fins plot. In januari 2004 verscheen bij dezelfde uitgeverij De verstopte stad. Zijn derde roman, Gagarins engelen, kwam november 2009 uit bij Anthos, waar ook de romans Kronkjaar (2012) en Tjerk (2017) verschenen. In 2021 verscheen zijn nieuwe roman Deze Hemel bij uitgeverij Passage.
Momenteel werkt hij o.a. aan Edmond Dantes, in de regie van Arne Toonen (Dutch Mountain Movies) en Nordic walking (Drehbuchförderpreis Münster 2009, Circe Films).

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42