Schrijversvakschool

Nieuws

Inge Schilperoord op shortlist Libris-prijs

Inge Schilperoord op shortlist Libris-prijs

Oud-studente Inge Schilperoord haalde met haar roman Muidhond de shortlist van de Libris Literatuur Prijs. Ze volgde de vierjarige vakopleiding aan de Schrijversvakschool en studeerde in 2014 af met deze magistrale debuutroman. Hierin werd ze begeleid door Mireille Geus. Eerder al won Inge de Bronzen Uil 2015 en werd zij genomineerd voor zowel de AKO- als de ECI Literatuurprijs.

De andere vijf genomineerde schrijvers die de shortlist haalden zijn Alex Boogers, Joke van Leeuwen, Connie Palmen, P.F. Thomése en Thomas Verbogt. Met 50.000 euro is de Libris-prijs een van de grootste Nederlandse literaire prijzen.

Uitgeverij Podium was met vier titels nog de grote aanwezige op de Libris-longlist, die begin februari bekend werd gemaakt. Twee titels van deze uitgeverij hebben nu de shortlist gehaald: Alleen met de Goden van Alex Boogers en Muidhond van Inge Schilperoord. 

Verder genomineerd zijn de romans Jij zegt het van Connie Palmen, De onervarenen van Joke van Leeuwen en Als de winter voorbij is van Thomas Verbogt. De winnaar van de prijs wordt op maandag 9 mei bekendgemaakt.

Nieuws

Eerder verscheen van docent en oud-student Dorien Dijkhuis een poëziebundel, Waren we dieren (uitgeverij Nieuw Amsterdam 2019). Niet gek dat...

Van docent poëzie en schrijftraining Sasja Janssen verscheen onlangs Mijn vader zegt entropie mijn moeder logica (uitgeverij Querido 2024).

Hoe betrap je...

Oud-student Maria Kager studeerde in 2023 af in de richting proza. In januari verscheen haar debuutroman, De buitengewoon geslaagde opvoeding van Frida Wolf...

Meer nieuws

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42