Leeslab

Schrijven is lezen en kijken
Hoe deed Tsjechov het? En Coppola, Munro, Marsman, Uphoff? Inzicht in het werk van een andere schrijver biedt een helderder blik op dat van jezelf. Om vertrouwd te raken met de traditie van de verschillende genres organiseert de Schrijversvakschool per studiejaar 11 bijeenkomsten op donderdagavonden of zaterdagen overdag. Download hier het gehele programma 2020-2021.

Informatie voor niet-studenten
Waren deze blokken voorheen alleen toegankelijk voor studenten, tegenwoordig mag iedereen die dat wil, mits er voldoende plek is, de Leeslabs proza van Graa Boomsma (Roman) of Ton Rozeman (Kort verhaal) volgen.

Wil je een Leeslab bijwonen, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Informatie voor studenten
In de Leeslabs maken proza-, poëzie- en essaystudenten intensief kennis met de literaire canon. De Leeslabs Toneel en Scenario confronteren de studenten met de praktijk van theater en film.

Mits er voldoende plek is mag je zo vaak en zo veel gaan als je wilt, maar in ieder geval is het de bedoeling dat je vier Leeslabs per studiejaar bijwoont. Waar studenten zich vroeger voor een heel jaar opgaven én voor één genre, mag je nu per dagdeel aangeven waar je naar toe wilt. Zo kun je bijvoorbeeld vijf keer gaan en elke keer naar een ander genre. Altijd bereid je je voor door de in het programma genoemde boeken, bundels of toneelstukken te lezen, of desbetreffende films te zien.

Geef je uiterlijk voor 1 oktober op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geef bij voorkeur in één keer je keuze voor het hele schooljaar aan. Benoem in je mail graag de data en het genre. Bv. 10 oktober: Ton Rozeman, kort verhaal. 5 november: Arie van den Berg, poëzie. Zet in je mail of achter onderwerp je naam en je studiejaar. Bij de bijeenkomsten zelf ligt er een presentielijst klaar. Belangrijk om ook daar altijd je naam en je studiejaar op te noteren.

Voor studenten tot en met het derde jaar zijn de Leeslabs verplicht; aanwezigheid en getoonde belangstelling kan van doorslaggevende betekenis blijken tijdens de beoordelingsvergaderingen. Vierdejaarsstudenten, afgestudeerden en docenten zijn ook welkom, met het voorbehoud dat er voldoende plaats is.

De Leeslabs in het schooljaar 2020-2021 worden allen per Zoom gegeven.

De data voor studiejaar 2020-2021 zijn:

1. zaterdagochtend 10 oktober 2020 - 10:00 - 12:30 uur - Kort verhaal en Toneel
  2. donderdagavond 5 november - 19:00 - 21:30 - Roman, Essay, Poëzie en Scenario
  3. zaterdagochtend 12 december - 10:30 - 13:00 - Roman en Poëzie
  4. donderdagdagavond 17 december - 19:00 tot 21:30 uur - Kort verhaal
  5. donderdagavond 7 januari 2021 - 19:00 - 21:30 - Roman en Toneel
  6. zaterdagochtend 9 januari 2021 - 10:30 - 13:00 uur - Kort verhaal, Poëzie, Essay en Scenario
  7. donderdagavond 18 februari- 19:00 - 21:30 - Roman, Kort verhaal, Poëzie en Scenario
  8. donderdagavond 1 april- 19:00 - 21:30 - Roman, Essay en Toneel
  9. woensdagavond 9 juni - 19:00 - 21:30 - Kort verhaal, Essay en Scenario