Schrijversvakschool


Vaak gestelde vragen schrijfopleiding


Vaak gestelde vragen

Zijn jullie de 'echte' Schrijversvakschool?

Ja, onze opleiding en cursussen bestaan al ruim dertig jaar en genieten een goede reputatie. De laatste jaren zijn er enkele commerciële initiatieven gestart die verwarring creëren door in hun uitingen onze naam te gebruiken of woorden die daar sterk op lijken ('vakschool voor schrijvers', 'schrijversschool' e.d.), onder andere in gesponsorde zoekresultaten. Laat je dus niet misleiden!

Wanneer beginnen de lessen van de opleiding?

De lessen beginnen, afhankelijk van of je doordeweeks bent ingedeeld of op zaterdag, op de eerste maandag respectievelijk de eerste zaterdag van september.

Is de leslocatie toegankelijk voor mindervaliden?

De lessen voor de opleiding worden gegeven in een monumentaal grachtenpand zonder lift. Helaas geldt voor alle lokalen dat het onvermijdelijk is om ten minste één verdieping door middel van traptreden te overbruggen. Indien het voor jou van belang is het aantal traptreden zo veel mogelijk te beperken, vermeld dit dan op je inschrijfformulier onder 'opmerkingen'.

Wat is de leslocatie?

De lessen worden gegeven aan de Herengracht 274 in Amsterdam. Deze locatie is zowel met de auto als openbaar vervoer uitstekend bereikbaar. Zie ook de pagina route voor een routebeschrijving.

Ik ben te laat met inschrijven en wil graag alsnog een cursus volgen, kan dit?

Soms is er nog plaats en dan ben je van harte welkom. Bel dan vrijblijvend met 020-2600066 of stuur een e-mail.

Hoe laat begint mijn les?

Avondlessen zijn altijd van 19.00 tot 22.00 uur. Op zaterdagochtend is er les van 10.00 tot 13.00 uur en op zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. Het gebouw is vanaf een halfuur voor aanvang van de lessen toegankelijk.

Kan ik het lesgeld voor de opleiding in termijnen betalen?

Ja, in dat geval machtig je ons het lesgeld in tien maandelijkse termijnen van je rekening af te schrijven. Het machtigingsformulier ontvang je tegelijk met je factuur.

Wat zijn de kosten?

Zie de pagina Kosten.

Wanneer zijn de vakanties?

Zie het vakantierooster voor een overzicht van de vakantiedata.

Schrijf ik me meteen voor de hele opleiding van vier jaar in?

Nee, je bent steeds voor één studiejaar ingeschreven bij de opleiding. De school stuurt je aan het eind van het studiejaar een inschrijfformulier voor de hogere jaren. Als je geen inschrijfformulier inlevert, word je niet ingedeeld.

Mag ik ook journalistiek werk insturen?

Op grond van journalistiek werk is het niet goed mogelijk om je potentie ten aanzien van het artistieke schrijven te beoordelen. Als je ervoor kiest om proza in te sturen, beperk je dan tot fictie of literaire non-fictie.

Wat voor werk moet ik insturen voor toelating in het basisjaar van de deeltijdopleiding?

Dat kan in ieder genre geschreven zijn, bij voorbeeld een prozafragment en/of een aantal gedichten, maar niet meer dan tien bladzijden. Zie de pagina inschrijven opleiding voor meer informatie over de met jouw inschrijving mee te zenden bijlagen.

Hoe hoog is de werkdruk, en krijgen studenten huiswerk?

Tijdens de opleiding heb je in de eerste fase twee dagdelen per week les. Daarnaast moet je rekening houden met minimaal twee dagdelen per week (ongeveer 8 uur) die je besteedt aan het uitwerken van opdrachten.

In de tweede fase neemt de werkdruk toe.

 

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input