Schrijversvakschool

Docenten

Nicole Montagne - docent Schrijversvakschool

Nicole Montagne

Nicole Montagne (Gouda, 1961) debuteerde in 2005 met de essay- en verhalenbundel De neef van Delvaux. De bundel werd genomineerd voor de Jan Hanlo Essayprijs en de KANTL- Essayprijs. In 2007 won Nicole Montagne het C.S.S. Crone Stipendium. 

In 2009 verscheen Souvenir (proza) en in 2014 de essaybundel Een makelaar in Pruisen. Samen met beeldend kunstenaar Paul Klemann publiceerde zij in 2015 Op de vlucht, de bewerking van een evacuatiedagboek (1944-1945) van een Groesbeekse onderwijzer. In 2018 verscheen De verzuimco√∂rdinator (De Wereldbibliotheek), een bundel over wat we niet kunnen zien.

Na een aantal essay- en verhalenbundels debuteerde Nicole opnieuw in 2023, dit keer met een roman: Het Keizerpanorama (De Wereldbibliotheek).

Nicole studeerde vrije grafiek aan de kunstacademie in Utrecht en cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit. Ze liep stage in Praag en werkt sinds 1985 als grafisch beeldend kunstenaar. Sinds 2015 is zij als docent essay en verhalende non-fictie verbonden aan de Schrijversvakschool.

nicolemontagneschrijven.com

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42