Schrijversvakschool

Publicaties studenten en cursisten

Erik Lumens

Erik Lumens

Derdedejaarsstudent poëzie Erik Lumens wint in november 2020 de eerste lichting van  Latour op het wad, een nieuwe poëziewedstrijd.

Marjoleine de Vos maakte de prijs bekend. Het winnende gedicht verschijnt in Trouw. Op 9 december leest Erik eruit voor in Spui25 en zal hij de prijs in ontvangst nemen.

De opdracht van de prijs was een literaire tekst schrijven over de containerramp MSC ZOE vanuit niet-menselijk perspectief. Erik heeft alle containers die te water zijn gegaan op het wad een eigen verhaal meegegeven.

Uit het juryrapport:
'Dit lange gedicht bevat maar liefst veertien perspectieven, vanuit veertien verschillende containers. Het gedicht biedt gezichtspunten die afwisselend grappig, ontroerend of ernstig zijn. Zo komt er een verzameling van uiteenlopende persoonlijkheden aan het woord, containers dus, die elk met hun eigen temperament en vocabulaire reageren op de ramp die hen is overkomen.'

Lees hier de winnende gedicht .

Ook goed leren schrijven?

Zeer regelmatig verschijnt er werk van studenten en cursisten bij gerenommeerde uitgeverijen en literaire tijdschriften. Hieronder vind je een overzicht van een aantal van die publicaties.

Wil jij ook echt goed leren schrijven? Volg de Schrijfopleiding op de Schrijversvakschool, of een van onze intensieve schrijfcursussen!

 

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42