Schrijversvakschool

Docenten

Caspar Janssen - docent Schrijversvakschool

Caspar Janssen

Caspar Janssen (1962) is journalist en schrijver. Sinds 1999 afwisselend medewerker, redacteur en  verslaggever van De Volkskrant. Columns, essays, portretten, reportages.
Sinds 2008 schrijft hij over natuur, landschap en de rol van mensen daarin. Is vaak op pad. Bericht op doordeweekse dagen in De Volkskrant over zijn wandeltocht door Nederland. Boeken: Zak Tabak (2006); Ontpopt; stedeling ontdekt natuur (2012); Het veen, de vlinder en de openbaring (2015); In de ban van het beest (2015). In dat laatste boek portretteerde hij 65 inheemse natuurdieren, aan de hand van interviews met hun kenners.     

De pers over Zak Tabak:

‘buitengewoon humoristisch’, ‘ontzettend vermakelijk’, ‘hilarisch document’, ‘het brein van de roker lichtvoetig ontleed’, ‘leest als een trein’.

Over Ontpopt:

‘Een jongensachtige ontdekkingsreis door de Hollandse natuur.’ Het Parool

‘De natuur in, op zoek naar authentieke ervaringen, natuurfilms bekijken op televisie, via de webcam vossen in de Oostvaardersplassen begluren; het is allemaal mogelijk, maar even fijn is het lezen van de stukjes van Caspar Janssen in Ontpopt.’ Elsbeth Etty in NRC Handelsblad

Over In de ban van het beest: zie: http://www.atlascontact.nl/boek/in-de-ban-van-het-beest/

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42