Schrijversvakschool

Publicaties studenten en cursisten

Isa Maron

Isa Maron

Isa Maron (1965) studeerde tot en met het derde jaar aan Schrijversvakschool Amsterdam in de richting proza. Ze ontpopte zich, net als oud-studente Corine Hartman, tot een echte thrillerschrijfster. In 2008 debuteerde ze met Passiespel, dat werd uitgeroepen tot beste Nederlandse vrouwenthriller van het jaar.

Van haar hand verschenen vervolgens de boeken Verleiding, Verboden verleden, Schaduwkant en Vrij zwemmen. In 2014 verscheen het eerste deel van het vierluik De Noordzeemoorden, Galgenveld tegelijk als gratis bijlage bij het AD en als gewone uitgave in de boekhandel. Inmiddels zijn ook deel 2: IJskoud en deel 3: Ritueel verschenen. In november van 2016 verschijnt het laatste deel: Eindspel.

Isa publiceerde enkele korte verhalen en columns in onder andere Margriet en Nouveau. Ook verschenen verhalen in onder andere de bundels Verleiding en Verrassing!. Haar werk is vertaald in het Engels en het Duits. 

Isa schrijft het liefst over herkenbare mensen die in bizarre omstandigheden terecht komen en extreme keuzes maken. ‘In de echte wereld gebeuren de gekste dingen. Als je dat op zou schrijven vindt iedereen die dingen misschien zelfs ongeloofwaardig. Als ik zo’n bericht in het nieuws tegenkom denk ik meteen: hoe is die persoon zo ver gekomen?’

Drijfveren van mensen die hun uiterste grenzen opzoeken, intrigeren Isa. Schrijven heeft ze altijd gedaan, maar pas in 2004 begon ze er over te denken echt iets met haar verhalen te doen. ‘Die zomer sprak ik met een vriendin over onze dromen voor de toekomst. Ik zei dat ik eigenlijk heel graag wilde schrijven. Dat najaar schreef ik me in voor een cursus proza bij Schrijversvakschool Amsterdam. Ik vond het geweldig om zo met schrijven bezig te zijn. Uit de cursus vormde zich een schrijfgroep van zes vrouwen. Na afloop van de cursus kwamen we tweewekelijks bij elkaar om ons werk te bespreken. Confronterend, maar heel inspirerend. We zien elkaar nog steeds, maar minder vaak en meestal in de buurt van een bord goed eten en een lekker glas wijn.’

Isa's boeken werden uitgegeven door De vliegende Hollander en The House of Books.

Ook goed leren schrijven?

Zeer regelmatig verschijnt er werk van studenten en cursisten bij gerenommeerde uitgeverijen en literaire tijdschriften. Hieronder vind je een overzicht van een aantal van die publicaties.

Wil jij ook echt goed leren schrijven? Volg de Schrijfopleiding op de Schrijversvakschool, of een van onze intensieve schrijfcursussen!

 

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42