Schrijversvakschool

Publicaties studenten en cursisten

Hans Dortmans

Hans Dortmans

Hans Dortmans volgde de masterclass essay van Willem Jan Otten. In deze cursus schreef hij de eerste fragmenten van de essaylongread Tussen film leven (uitgeverij Querido Fosfor, 2017). 

Twee van Nederlands beroemste filmmakers en fotografen, Ed van der Elsken en Johan van der Keuken, wijdden hun leven volledig aan hun kunstenaarschap. Het leverde prachtige en beroemde films op, zoals BeppieAmsterdam global village, en Bye.

Documentairemaker Hans Dortmans gaat op zoek naar de verhalen van hun zoons, Daan van der Elsken en Teun van de Keuken, en stelt zichzelf en de lezer de vraag: hoe is het om tussen film te leven?

Hans Dortmans is documentaire researcher, regisseur en scenarist. Na een studie cultuur- en godsdienstpsychologie is hij werkzaam als freelance researcher, ontwikkelaar en scripteditor o.a. bij PvH Film en Submarine. Hij is co-auteur van meer dan 40 documentaires, waaronder de met de Prix Europe bekroonde serie In Europa

 

Ook goed leren schrijven?

Zeer regelmatig verschijnt er werk van studenten en cursisten bij gerenommeerde uitgeverijen en literaire tijdschriften. Hieronder vind je een overzicht van een aantal van die publicaties.

Wil jij ook echt goed leren schrijven? Volg de Schrijfopleiding op de Schrijversvakschool, of een van onze intensieve schrijfcursussen!

 

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42