Schrijversvakschool

Publicaties studenten en cursisten

Sophie Zijlstra

Sophie Zijlstra

Oud-studente Sophie Zijlstra (1967) debuteerde in 2007 met het veelgeprezen Mevrouw Couperus, een op historische feiten gebaseerde roman waarvan vijf drukken verschenen. Haar tweede roman, Potifars vrouw, werd eveneens zeer lovend besproken. In 2012 volgde Margot, een boek over het leven van de zus van Anne Frank, Margot Frank.

Ook deze nieuwe roman Margot, werd in de media goed ontvangen. De schrijfster baseerde haar boek op historische gegevens over het korte leven van Margot Frank (1926-1945). Ze deed daarvoor jarenlang onderzoek.

De roman Margot speelt zich af in de herfst van 1941. De 15-jarige Margot wordt dan de toegang ontzegd tot het Amsterdamse meisjeslyceum, het tennispark, haar roeiteam en de ijsbaan.

Ook goed leren schrijven?

Zeer regelmatig verschijnt er werk van studenten en cursisten bij gerenommeerde uitgeverijen en literaire tijdschriften. Hieronder vind je een overzicht van een aantal van die publicaties.

Wil jij ook echt goed leren schrijven? Volg de Schrijfopleiding op de Schrijversvakschool, of een van onze intensieve schrijfcursussen!

 

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42