Schrijversvakschool

Zes prijzen voor kortfilm Vier meter

Zes prijzen voor kortfilm Vier meter

Vierdejaars scenariostudent Robin van Gelder schreef het script voor de korte film Vier meter, een film die werd gemaakt in het kader van het 48 hours Film project. Zesentwintig filmmakers waren uitgenodigd om in twee dagen een film te schrijven, te draaien, te spelen, te regisseren en te monteren. Een week later kende de filmjury met onder andere San Fu Maltha en Robert Jan Westdijk de film zes prijzen toe. Waaronder de prijs voor beste film en het beste script. Ook de publieksprijs ging naar Vier meter.
Nu het heeft gewonnen mag het aan de wereldfinale van het 48 hours Film project in Hollywood meedoen. Daar zullen alle winnende kortfilms worden vertoond en strijden om de beste productie wereldwijd.

Nieuws

De Schrijversvakschool, Leeuwarden UNESCO, City of Literature en Tresoar, bundelen de krachten voor de opleidingsmogelijkheden van Friese (aspirant-)schrijvers.
De organisaties werken...

Oud-studente Melani Reumers schreef de essaybundel De wereld een lichaam (Van Oorschot, 2024), haar debuut.

Het lichaam dat in deze bundel essays centraal...

Ze won al de Johan Polak Poëzie Prijs, een nieuwe jaarlijkse onderscheiding voor een dichtbundel, waaraan een bedrag van 50.000 euro...

Annemarie Wisse studeerde succesvol af met het door haar geschreven toneelstuk In De Lift.
Binnenkort gaat het in première, gespeeld door theatergroep...

Meer nieuws

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42