Schrijversvakschool

Verhalenwedstrijd International Literature Festival Utrecht

Verhalenwedstrijd ILFU, deadline 30 augustus

Dit turbulente jaar vraagt om nieuwe verhalen, uit alle mogelijke hoeken en in alle mogelijke vormen, om het hier en nu, ons verleden en onze toekomst te begrijpen en te kunnen doorgronden. Maar ook verhalen die ontroeren, troosten en ons afleiding en ontspanning bieden. Daarom organiseert het International Literature Festival Utrecht dit jaar voor het eerst een grootschalige Internationale Verhalenwedstrijd. Het thema van de wedstrijd is: 'Opstaan'.

De winnaar ontvangt de hoofdprijs van 10.000 euro én krijgt in 2021 een plek op het ILFU. Iedereen vanaf 16 jaar kan meedoen en het verhaal kan in alle mogelijke vormen worden ingediend: van proza en poëzie, tot muziek, animatie, rap en spoken word. Ook TikTok-filmpjes, Instagram stories en cross-overs tussen verschillende genres zien we graag tegemoet.

Wil je mee doen dan heb je tot 30 augustus de tijd.

Meer informatie over de wedstrijd vind je hier.

Nieuws

De Schrijversvakschool, Leeuwarden UNESCO, City of Literature en Tresoar, bundelen de krachten voor de opleidingsmogelijkheden van Friese (aspirant-)schrijvers.
De organisaties werken...

Oud-studente Melani Reumers schreef de essaybundel De wereld een lichaam (Van Oorschot, 2024), haar debuut.

Het lichaam dat in deze bundel essays centraal...

Ze won al de Johan Polak Poëzie Prijs, een nieuwe jaarlijkse onderscheiding voor een dichtbundel, waaraan een bedrag van 50.000 euro...

Annemarie Wisse studeerde succesvol af met het door haar geschreven toneelstuk In De Lift.
Binnenkort gaat het in première, gespeeld door theatergroep...

Meer nieuws

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42