Schrijversvakschool

Nieuws

Maris van der Meij genomineerd voor Jan Hanlo Essayprijs 2023

Maris van der Meij genomineerd voor Jan Hanlo Essayprijs 2023

Het essay Voorbij de geweldige jaren tachtig van studente Maris van der Meij is genomineerd voor de Jan Hanlo Essayprijs Klein 2023. 
Deze essayprijs bekroont een nog niet eerder gepubliceerd essay. Het thema van deze editie is: ‘Over het understatement’. De jury leest de essays geanonimiseerd. Uit 35 inzendingen heeft de jury drie essays genomineerd voor de Essayprijs Klein 2023.
De winnaar ontvangt € 1500 en een publicatie in De Groene Amsterdammer. Eerdere winnaars zijn onder anderen Münise Yavuz, André Keikes, Miriam Rasch, Daan Stoffelsen, Arjen van Veelen en Geert Buelens.

Op 17 mei reikt de jury de Essayprijs Groot en de Essayprijs Klein uit in De Balie in Amsterdam. Tijdens deze avond houdt Sinan Çankaya, die voor zijn essaybundel Mijn ontelbare identiteiten de Essayprijs Groot 2021 ontving, de Hanlo-lezing. Schrijversvakschooldocent Wytske Versteeg draagt een column voor over de staat van het essay. Ellen Deckwitz presenteert de avond en gaat in gesprek met de genomineerden voor de Essayprijs Groot. De avond wordt georganiseerd door de Jan Hanlo Essayprijs, SLAA en De Groene Amsterdammer.

Nieuws

De Schrijversvakschool, Leeuwarden UNESCO, City of Literature en Tresoar, bundelen de krachten voor de opleidingsmogelijkheden van Friese (aspirant-)schrijvers.
De organisaties werken...

Oud-studente Melani Reumers schreef de essaybundel De wereld een lichaam (Van Oorschot, 2024), haar debuut.

Het lichaam dat in deze bundel essays centraal...

Ze won al de Johan Polak Poëzie Prijs, een nieuwe jaarlijkse onderscheiding voor een dichtbundel, waaraan een bedrag van 50.000 euro...

Annemarie Wisse studeerde succesvol af met het door haar geschreven toneelstuk In De Lift.
Binnenkort gaat het in première, gespeeld door theatergroep...

Meer nieuws

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42