Schrijversvakschool

Nieuws

ivonietsOud-student proza Ivo Bonthuis won afgelopen week een van de drie C.C.S. Crone Stipendia 2013.  De aanmoedigingsprijs, ingesteld door de Gemeente Utrecht, wordt om het jaar toegekend aan veelbelovende Utrechtse schrijvers. Ook de dichters Ellen Deckwitz en Peter Knipmeijer viel de prijs ten deel. Elke winnaar wordt beloond met een stimuleringsbeurs van 2.500 euro voor de realisatie van een volgende publicatie. Uit dertien inzendingen werden zij gekozen door de jury, die dit jaar bestond uit Kenneth Gabreëls (neerlandicus Stedelijk Gymnasium), Stephan Enter (schrijver) en Maartje Kroonen (boekhandelaar De Literaire Boekwinkel).
Op 10 december reikt de Utrechtse wethouder Lintmeijer van Cultuur de prijzen uit. 

Ivo Bonthuis (1976) debuteerde in 2009 met de roman Iedere dag in dienst van jou. Eerder dit jaar verscheen Niets en niemand. De jury loofde het korte verhaal ‘Wees niet bang’, dat hij instuurde voor het stipendium, wegens ‘het intrigerende vertelperspectief, de boeiende verhaallijn en zijn beloftevolle stijl’.

Nieuws

De Schrijversvakschool, Leeuwarden UNESCO, City of Literature en Tresoar, bundelen de krachten voor de opleidingsmogelijkheden van Friese (aspirant-)schrijvers.
De organisaties werken...

Oud-studente Melani Reumers schreef de essaybundel De wereld een lichaam (Van Oorschot, 2024), haar debuut.

Het lichaam dat in deze bundel essays centraal...

Ze won al de Johan Polak Poëzie Prijs, een nieuwe jaarlijkse onderscheiding voor een dichtbundel, waaraan een bedrag van 50.000 euro...

Annemarie Wisse studeerde succesvol af met het door haar geschreven toneelstuk In De Lift.
Binnenkort gaat het in première, gespeeld door theatergroep...

Meer nieuws

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42