Schrijversvakschool

Jeugdserie over kunst

Jeugdserie over kunst

Manon Berns volgde cursussen jeugdliteratuur bij Sanne de Bakker en debuteert nu met Het Picasso mysterie, het eerste deel van een reeks voor kinderen van 10 tot 12 jaar: Blockbusters. Volgens de uitgever (Kluitman) ‘een superspannende Dan Brown-achtige boekenserie’, met in elk boek een ander kunstwerk in de hoofdrol.

Waarom zou een kind eigenlijk iets van kunst moeten weten, vroeg Berns zich af. Misschien omdat kunst je op een andere manier naar dingen laat kijken? Of omdat kunst een middel is om creatief en onafhankelijk te leren denken? Kunst is zo saai, zeggen kinderen dan vaak. Berns wilde kinderen laten zien dat kunst ook raar, grappig, anders, eng of soms gewoon niet te begrijpen is. 

De Blockbusters-boeken gaan over Storm de Ruiter, die samen met zijn buurjongen en beste vriend Jimi een geheime onderzoeksclub heeft opgericht: de Blockbusters. Samen onderzoeken zij alles wat los en vast zit. Op het erf van de familie de Ruiter staat behalve een woonhuis ook een moderne en streng beveiligde bunker. Hier restaureert en onderzoekt Storms moeder wereldberoemde schilderijen. Ook al is het restauratie-atelier verboden terrein voor Storm, toch duiken de Blockbusters telkens in een mysterie van een beroemd schilderij of kunstwerk. En dat leidt de onderzoekende en nieuwsgierige vrienden helemaal tot Parijs, Giverny en Moskou!

Nieuws

De Schrijversvakschool, Leeuwarden UNESCO, City of Literature en Tresoar, bundelen de krachten voor de opleidingsmogelijkheden van Friese (aspirant-)schrijvers.
De organisaties werken...

Oud-studente Melani Reumers schreef de essaybundel De wereld een lichaam (Van Oorschot, 2024), haar debuut.

Het lichaam dat in deze bundel essays centraal...

Ze won al de Johan Polak Poëzie Prijs, een nieuwe jaarlijkse onderscheiding voor een dichtbundel, waaraan een bedrag van 50.000 euro...

Annemarie Wisse studeerde succesvol af met het door haar geschreven toneelstuk In De Lift.
Binnenkort gaat het in première, gespeeld door theatergroep...

Meer nieuws

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42