Schrijversvakschool

Nieuws

Julien Ignacio wint Amarte Literatuurprijs

Julien Ignacio wint Amarte Literatuurprijs

Docent proza Julien Ignacio heeft met zijn roman Goudjakhals de allereerste Amarte Literatuurprijs gewonnen. Het Parool meldt dat dit een unaniem jurybesluit was – een jury waarin medeschrijvers en -kunstenaars Abdelkader Benali, Mariëtte Haveman, Tuly Salumu, Luuk Vulkers en Anne Bosveld zetelden. Daarmee is Goudjakhals verkozen tot het boek dat conventionele grenzen overschrijdt, inspiratie opwekt en zowel lezers als collega-schrijvers uitdaagt. Ignacio wint 15.000 euro.

Het Amarte Fonds lanceerde met trots de allereerste Amarte Literatuurprijs. Deze nieuwe onderscheiding is in het leven geroepen om schrijvers en essayisten de kans te geven een boek van een collega in de schijnwerpers te zetten dat de bakens verzet of op nieuwe gedachten brengt. Kortom, een boek dat inspireert en uitdaagt.

Nieuws

De Schrijversvakschool, Leeuwarden UNESCO, City of Literature en Tresoar, bundelen de krachten voor de opleidingsmogelijkheden van Friese (aspirant-)schrijvers.
De organisaties werken...

Oud-studente Melani Reumers schreef de essaybundel De wereld een lichaam (Van Oorschot, 2024), haar debuut.

Het lichaam dat in deze bundel essays centraal...

Ze won al de Johan Polak Poëzie Prijs, een nieuwe jaarlijkse onderscheiding voor een dichtbundel, waaraan een bedrag van 50.000 euro...

Annemarie Wisse studeerde succesvol af met het door haar geschreven toneelstuk In De Lift.
Binnenkort gaat het in première, gespeeld door theatergroep...

Meer nieuws

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42