Schrijversvakschool

Publicaties studenten en cursisten

Tonie Mudde

Tonie Mudde

Hij volgde in 2007 de cursus roman bij Anja Sicking. In 2010 verscheen zijn debuutroman bij uitgeverij Podium: Spaghetti Spoetnik, een verhaal over onbereikbaarheid in liefde en wetenschap.

Tonie Mudde studeerde lucht- en ruimtevaarttechniek en mag zichzelf dus officieel rocket scientist noemen. Na een radicale carrièreswitch stortte hij zich op het schrijven.

Inmiddels is Mudde journalist bij De Volkskrant, daarvoor werkte hij bij het maandblad Quest. In 2009 won hij een Tegel (jaarprijs v/d journalistiek) voor een reportage over het leven van een muis in een Amsterdams proefdiercentrum.

Samen met journalist Rik Kuiper schreef hij drie boeken met wetenschappelijke tips voor het dagelijks leven: Kijk niet naar mooie vrouwen (2007), Maak nooit je bed op (2009) & Maak Blunders (2011).

Ook goed leren schrijven?

Zeer regelmatig verschijnt er werk van studenten en cursisten bij gerenommeerde uitgeverijen en literaire tijdschriften. Hieronder vind je een overzicht van een aantal van die publicaties.

Wil jij ook echt goed leren schrijven? Volg de Schrijfopleiding op de Schrijversvakschool, of een van onze intensieve schrijfcursussen!

 

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42