Schrijversvakschool

Nieuws

Twee grote poëzieprijzen voor Sasja Janssen

Twee grote poëzieprijzen voor Sasja Janssen

Ze won al de Johan Polak Poëzie Prijs, een nieuwe jaarlijkse onderscheiding voor een dichtbundel, waaraan een bedrag van 50.000 euro is verbonden en daarmee meteen de grootste poëzieprijs in Nederland. Vrijdag werd bekend dat ook de driejaarlijkse A. Roland Holst oeuvreprijs voor poëzie is toegekend aan onze docent, dichteres Sasja Janssen (1968).

‘De poëzie van Sasja Janssen doet iets wat waarschijnlijk alleen poëzie, alleen echte goede poëzie kan doen,’ aldus de jury namens de Stichting A. Roland Holst in Bergen, ‘ze geeft de waardigheid terug aan de taal’. Janssen ontvangt een geldbedrag van 10.000 euro.

De Johan Polak Poëzie Prijs werd vorig jaar in het leven geroepen door de stichting die het nalatenschap van uitgever en boekenverzamelaar Johan Polak beheert, met het doel een volwaardige poëzieprijs te financieren die de omvang heeft van prijzen voor proza, zoals de Libris Literatuur Prijs. Janssen is de eerste laureaat.

Virgula (Latijn voor komma), verschenen bij Querido in 2021, 
In deze bundel speelt Janssen met alles waar de komma voor gaat staan. Het is een poging de stilstand tegen te gaan, zoals ook de komma zinnen dwingt door te gaan.
Virgula is Janssens vijfde bundel, dit jaar verscheen haar zesde: Mijn vader zegt entropie mijn moeder logica. Voor haar poëziedebuut in 2007 verschenen er twee romans.

Bron: Het Parool

Nieuws

Oud-studente Melani Reumers schreef de essaybundel De wereld een lichaam (Van Oorschot, 2024), haar debuut.

Het lichaam dat in deze bundel essays centraal...

Ze won al de Johan Polak Poëzie Prijs, een nieuwe jaarlijkse onderscheiding voor een dichtbundel, waaraan een bedrag van 50.000 euro...

Annemarie Wisse studeerde succesvol af met het door haar geschreven toneelstuk In De Lift.
Binnenkort gaat het in première, gespeeld door theatergroep...

De dansvloer is van iedereen (De Arbeiderspers 2024) is een ode aan de onvolmaakte mens. Oud-student poëzie Maaike de Wolf...

Meer nieuws

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42