Schrijversvakschool

Nieuws

Erik Lumens wint Latour op het Wad

Erik Lumens wint Latour op het Wad

Derdedejaarsstudent poëzie Erik Lumens wint Latour op het wad, een poëziewedstrijd georganiseerd door Schrijversvakschool Groningen.

Marjoleine de Vos maakte de prijs bekend. Het winnende gedicht verschijnt in Trouw. Op 9 december leest Erik eruit voor in Spui25.

De opdracht van de prijs was een literaire tekst schrijven over de containerramp MSC ZOE vanuit niet-menselijk perspectief. Erik heeft alle containers die te water zijn gegaan op het wad een eigen verhaal meegegeven.

Uit het juryrapport:
'Dit lange gedicht bevat maar liefst veertien perspectieven, vanuit veertien verschillende containers. Het gedicht biedt gezichtspunten die afwisselend grappig, ontroerend of ernstig zijn. Zo komt er een verzameling van uiteenlopende persoonlijkheden aan het woord, containers dus, die elk met hun eigen temperament en vocabulaire reageren op de ramp die hen is overkomen.'

Lees hier de winnende gedicht van Erik Lumens.

Nieuws

De Schrijversvakschool, Leeuwarden UNESCO, City of Literature en Tresoar, bundelen de krachten voor de opleidingsmogelijkheden van Friese (aspirant-)schrijvers.
De organisaties werken...

Oud-studente Melani Reumers schreef de essaybundel De wereld een lichaam (Van Oorschot, 2024), haar debuut.

Het lichaam dat in deze bundel essays centraal...

Ze won al de Johan Polak Poëzie Prijs, een nieuwe jaarlijkse onderscheiding voor een dichtbundel, waaraan een bedrag van 50.000 euro...

Annemarie Wisse studeerde succesvol af met het door haar geschreven toneelstuk In De Lift.
Binnenkort gaat het in première, gespeeld door theatergroep...

Meer nieuws

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42