Schrijversvakschool

Publicaties studenten en cursisten

Mode ABC, van All Star tot zonneklep - Natasja Admiraal

Natasja Admiraal

Hoe leg je een kind uit wat een unisekstrui is? Of een All Star, of een Ugg? Waar komt de plateauzool vandaan, en wat zegt een uniformjas over iemand? De wereld van mode zit vol mysterieuze woorden en objecten, elk met een eigen verhaal. Oud-cursist en modejournalist Natasja Admiraal voegde ze samen tot een vrolijk kinderboek: Mode ABC, van All Star tot zonneklep (Waanders uitgevers 2021).

In het kinderboek zijn zo’n tweehonderdvijftig modetermen opgenomen en er staan niet alleen kledingstukken in, maar ook accessoires en bekende motieven, zoals de Marimekko-klaproos. Elke term is voorzien van een stukje tekst met geschiedenis of een grappige anekdote, en geïllustreerd door grafisch ontwerper Jelle Post.

Natasja Admiraal volgde de cursus jeugdliteratuur bij Sanne de Bakker.

Bron: Nora Veerman

Ook goed leren schrijven?

Zeer regelmatig verschijnt er werk van studenten en cursisten bij gerenommeerde uitgeverijen en literaire tijdschriften. Hieronder vind je een overzicht van een aantal van die publicaties.

Wil jij ook echt goed leren schrijven? Volg de Schrijfopleiding op de Schrijversvakschool, of een van onze intensieve schrijfcursussen!

 

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42