Schrijversvakschool

Docenten

Helene Gelens

Hélène Gelèns

Hélène Gelèns is dichter en filosoof. Gelèns' poëziedebuut niet beginnen bij het hoofd (Uitgeverij 521, 2006) bezorgde haar een nominatie voor de C. Buddingh’-prijs. Met zet af en zweef (Cossee, 2010) won ze de Jan Campertprijs. En ook applaus vanuit het donker (Cossee, 2014) en het onlangs verschenen beginnen voor gevorderden (Cossee, 2022) werden lovend ontvangen. De laatste bundel stond op de shortlist van de Grote Poëzieprijs.

Naast poëzie schreef ze kort proza, essays, een libretto en een hoorspel. Aan de universiteiten van Amsterdam en Leiden studeerde ze van alles, van sterrenkunde tot neerlandistiek en geschiedenis, om uiteindelijk in de filosofie af te studeren. Op dit moment werkt ze aan haar romandebuut.

Gelèns treedt regelmatig op in binnen- en buitenland. Vertalingen van haar poëzie verschenen in bloemlezingen en literaire tijdschriften in o.a. Argentinië, Canada, China, Duitsland, Frankrijk, Groot Brittannië, India, Polen, Spanje en de Verenigde Staten. Registraties van haar poëzievoordrachten zijn onder meer te beluisteren op Lyrikline.org en PennSound.

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42