Schrijversvakschool

Docenten

Ingrid Hoogervorst - docent Schrijversvakschool

Ingrid Hoogervorst

Ingrid Hoogervorst studeerde Nederlands en cultuurfilosofie. Voordat ze als prozaschrijver debuteerde, was ze als docent Nederlands verbonden aan het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum en jarenlang werkzaam als literair recensente.

In 2003 schreef ze de roman Woede (2003), genomineerd voor de Gerard Walschap Literatuurprijs en in Duitsland verschenen onder de titel Die Wut der Anderen. Hierna volgde Spiegels (2005) en in 2009 verscheen Polsslag, genomineerd voor de Halewyn Literatuurprijs. Daarnaast publiceerde ze in 2000 de bundel Vreemdeling in eigen landschap, over de schrijver als buitenstaander. In 2014 verscheen PrivĂ©domein. Een relaas over het web van emoties en tegenstrijdigheden die een scheiding met zich meebrengt. Het is zowel een poging tot reconstructie als een liefdevolle zoektocht naar zin en betekenis van liefde en verlangen. Begin 2016 verscheen Zeeschuim, haar vijfde roman.

Vanaf 2008 verzorgt Hoogervorst de boekenrubriek voor de Tros Nieuwsshow op radio 1. Ze schrijft verhalen voor De Gids, Revisor, Tirade, Armada en DWB en publiceert artikelen over literatuur & aanverwante zaken in o.a. HP/De Tijd.

www.ingridhoogervorst.nl

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42