Schrijversvakschool

Publicaties studenten en cursisten

Ditte Pelgrom

Ditte Pelgrom

Ditte Pelgrom (Amsterdam 1962) is dramaturg, toneelschrijver en bibliothecaris. Werkte onder andere voor Maatschappij Discordia, 't Barre Land en Platform Theaterauteurs. Van 2003-2005 studeerde ze aan de vakopleiding van Schrijversvakschool Amsterdam toneel en poëzie.

"Citroenrisotto is het lekkerste wat er is."
"Dat weet ik. Daarom eten we al weken niets anders."

Haar toneeltekst Panamarenko en de konijntjes verscheen in Boekwerk 1 van Platform Theaterauteurs (2006).

Voor toneelgroep De Verliefde Prins bewerkte zij Kus van Lydia Rood, en voor 't Barre Land samen met Czeslaw de Wijs Het Martyrium van Elias Canetti. Ook maakte zij voor verschillende edities van de Toneelschrijfdagen collages van teksten van Platformauteurs.

Van het Fonds voor de Letteren kreeg Ditte Pelgrom een beurs voor een toneelstuk met de werktitel Valoefeningen, een droomspel, dat in het najaar van 2008 verscheen in Boekwerk 3.

Ook goed leren schrijven?

Zeer regelmatig verschijnt er werk van studenten en cursisten bij gerenommeerde uitgeverijen en literaire tijdschriften. Hieronder vind je een overzicht van een aantal van die publicaties.

Wil jij ook echt goed leren schrijven? Volg de Schrijfopleiding op de Schrijversvakschool, of een van onze intensieve schrijfcursussen!

 

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42