Margo Hoogenberk

Limnisa organiseert schrijfretraites aan de Griekse kust. Elk jaar organiseren zij een verhalenwedstrijd. Derdejaars student proza Margo Hoogenberk won hem in de zomer van 2018 met haar verhaal Knipseldochter.

Uit het juryrapport: Op de eerste plaats staat Knipseldochter van Margo Hoogenberk. Scherpe observaties, subtiele humor en trefzekere zinnen: die kenmerken dit verhaal. Het thema, onze zoektocht naar verbinding, onze moeizame omgang met verlies, is universeel, en past toch precies binnen de omvang van dit verhaal. De schrijver heeft de juiste uitsnede gemaakt: aan de hand van een knipselmap met interviews denkt een moeder op de vijftigste verjaardag van haar succesvolle dochter aan hoe het nu is en hoe het vroeger was. Ook fijn: de zorgvuldige lay out.