Studiegids - Leesblokken en activiteiten

Leeslab en andere activiteiten

Leeslab

Om jullie vertrouwd te maken met de tradities van de verschillende genres zijn er van oktober tot en met juni Leeslabs. Waren deze Leeslabs voorheen alleen toegankelijk voor (oud-)studenten van Schrijversvakschool Amsterdam, tegenwoordig heten wij ook derden welkom bij de Leeslabs proza Roman en proza Kort verhaal.

De data voor studiejaar 2020-2021 zijn:

• zaterdagochtend 10 oktober 2020 - 10:30 - 13:00 uur - Kort verhaal en Toneel
    • donderdagavond 5 november - 19:00 - 21:30 - Roman, Essay, Poëzie en Scenario
    • zaterdagochtend 12 december - 10:30 - 13:00 - Roman en Poëzie
    • maandagavond 17 december - 19:00 tot 21:30 uur - Kort verhaal
    • donderdagavond 7 januari 2021 - 19:00 - 21:30 - Roman en Toneel
    • zaterdagochtend 9 januari 2021 - 10:30 - 13:00 uur - Kort verhaal, Poëzie, Essay en Scenario
    • donderdagavond 18 februari- 19:00 - 21:30 - Kort verhaal, Poëzie en Scenario
    • donderdagavond 1 april- 19:00 - 21:30 - Roman, Essay en Toneel
    • woensdagavond 9 juni - 19:00 - 21:30 - Kort verhaal, Essay en Scenario
    • zaterdagochtend 12 juni - 10:30 - 13:00 - Poëzie en Roman

Alle Leeslabs worden het komend schooljaar per Zoom gegeven. Voor aanvang van het Leeslab ontvang je een link waarmee je het Leeslab kunt bijwonen.

Voor eerste, tweede- en derdejaarsstudenten zijn deze Leeslabs verplicht. Aanwezigheid en getoonde belangstelling kan van doorslaggevende betekenis blijken tijdens de beoordelingsvergaderingen.  Je mag per studiejaar zo veel en vaak gaan als je wilt, mits er voldoende plek is. In ieder geval bezoek je er minimaal vier. Geef  altijd uiterlijk drie weken van te voren aan welk Leeslab je wilt volgen. Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Aanvullende lessen

Om aansluiting bij de praktijk te bevorderen zijn er naast het reguliere lesprogramma diverse gastlessen en workshops.

Voor derde- en vierdejaars poëzie– en prozastudenten zijn er workshops waarin ze zich kunnen bekwamen in de voordracht van eigen werk.

Voor de eerstejaars is er op zaterdag 18 april 2020 een avond waarop studenten in een ongedwongen sfeer en op vrijwillige basis eigen teksten kunnen voordragen: De Eerstejaarssalon.

Voorts is er voor derde- en vierdejaarsstudenten een speciale bijeenkomst over de zakelijke kanten van het schrijverschap, op 16 mei 2020 om 17.00 uur op de Herengracht.

Aan het eind van zowel het eerste als het tweede semester is er een gastlezing met aansluitend de diploma-uitreiking en een borrel (21 december 2019 respectievelijk 27 juni 2020). Ook de tweede open dag op 4 april 2020 wordt afgesloten met een borrel voor alle studenten. Zodoende is er in de loop van het jaar regelmatig gelegenheid tot informeel contact met mede-studenten, docenten, medewerkers en andere mensen uit het literaire veld.

Zie ook de agenda voor een overzicht van de data van alle activiteiten.

Ongeldige invoer