Schrijversvakschool

arjajackpotBij uitgeverij Clavis verscheen de jeugdroman Jackpot!, het debuut van ex-cursiste Arja Veerman. Arja startte met het schrijven van dit boek tijdens de cursus Jeugdliteratuur aan de Schrijversvakschool. Eerder volgde ze de cursus roman schrijven aan ons instituut. Van beide cursussen heeft ze veel geleerd: het werken met scenario's, het doseren van spanning, niet mooi willen schrijven maar functioneel.

 

Jackpot! Wat zou jij doen als je een staatslot krijgt voor je elfde verjaardag? Terwijl je spaart voor een Nintendo om je o zo saaie leventje wat avontuurlijker te maken? Doenja aarzelt geen seconde. Want wat moet ze met een lot? Ze wint toch nooit iets. Ze verkoopt het aan haar moeder. Voor twintig euro. Maar dat blijkt een grote vergissing te zijn. Want haar moeder wint de jackpot: 13,1 miljoen euro. Ze slaat compleet op tilt. Schaft een villa aan in het Spaanse Hollywood. Viert feest met beroemdheden tot diep in de nacht. Rijdt rond in een knalrode Ferrari. Haar man is haar chauffeur. En Doenja? Zij zit vast, in de villa. Samen met haar broertje en een strenge juf aan huis. Vreselijk vindt ze het. Weg met de villa! Weg met al dat geld! Ze wil haar ouders terug. Haar leven van vroeger, ook al was dat nog zo saai. Ze smeedt een plan en beleeft een avontuur waar geen Nintendo tegenop kan...

"Eigentijds, origineel debuut van Arja Veerman is met een ongelooflijke vaart geschreven in een uitgebeende stijl en hier en daar erg grappig." Diet Groothuis, journalist/schrijfster van kindergedichten.

Nieuws

De Schrijversvakschool, Leeuwarden UNESCO, City of Literature en Tresoar, bundelen de krachten voor de opleidingsmogelijkheden van Friese (aspirant-)schrijvers.
De organisaties werken...

Oud-studente Melani Reumers schreef de essaybundel De wereld een lichaam (Van Oorschot, 2024), haar debuut.

Het lichaam dat in deze bundel essays centraal...

Ze won al de Johan Polak Poëzie Prijs, een nieuwe jaarlijkse onderscheiding voor een dichtbundel, waaraan een bedrag van 50.000 euro...

Annemarie Wisse studeerde succesvol af met het door haar geschreven toneelstuk In De Lift.
Binnenkort gaat het in première, gespeeld door theatergroep...

Meer nieuws

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42