Schrijversvakschool

LibrisprijsTussen de achttien schrijvers van de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2014, staan tot onze vreugde zowel oud-studente Natalie Koch als drie van onze docenten: Jan van Aken, Jannie Regnerus en Robbert Welagen.

Vorig jaar al oogstte Jan van Aken veel lof van literatuurcritici voor zijn historische roman De Afvallige. Robbert Welagen werd ook onlangs nog genomineerd voor de BNG Bank Literatuurprijs 2013 voor dezelfde roman als nu voor de Libris-prijs: Het verdwijnen van Robbert. Jannie Regnerus' boek Het Lam werd in in het televisieprogramma Boeken door Wim Brands 'de beste roman van 2013' genoemd. Oud-studente Natalie Koch krijgt de plek op de longlist voor haar veelgeprezen boek De sterren stil.

De andere genomineerden zijn: Saskia de Coster (Wij en ik), Stefan Hertmans (Oorlog en terpentijn), Tom Lanoye (Gelukkige slaven), Marente de Moor (Roudnhay, tuinscene), Margriet de Moor (Melodie d'amour), Ilja Leonard Pfeijffer (La Superba), Ineke Riem (Zeven pogingen om een geliefde te wekken), Allard Schroder (De dode arm), Jeroen Theunissen (De omwegen), Vrouwkje Tuinman (De rouwclub), Wytske Versteeg (Boy), Joost de Vries (De republiek), Pieter Waterdrinker (Lenins balsem), Miek Zwamborn (De duimsprong).

De jury, onder leiding van Paul Witteman, maakt op 3 maart 2014 de shortlist met zes namen bekend. De prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar bestaat uit 50.000 euro. En de eer natuurlijk.

Nieuws

De Schrijversvakschool, Leeuwarden UNESCO, City of Literature en Tresoar, bundelen de krachten voor de opleidingsmogelijkheden van Friese (aspirant-)schrijvers.
De organisaties werken...

Oud-studente Melani Reumers schreef de essaybundel De wereld een lichaam (Van Oorschot, 2024), haar debuut.

Het lichaam dat in deze bundel essays centraal...

Ze won al de Johan Polak Poëzie Prijs, een nieuwe jaarlijkse onderscheiding voor een dichtbundel, waaraan een bedrag van 50.000 euro...

Annemarie Wisse studeerde succesvol af met het door haar geschreven toneelstuk In De Lift.
Binnenkort gaat het in première, gespeeld door theatergroep...

Meer nieuws

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42