Schrijversvakschool


Nieuws


Tweede prijs Turing Gedichtenwedstrijd 2017

Oud-studente Merel van Slobbe won op 31 januari de tweede prijs bij de Turing Gedichtenwedstrijd 2017 met haar gedicht: Als je stil bent hoor je in de verte gletsjers smelten. Ze wint hiermee € 5.000.

De eerste prijs (€ 10.000) ging naar Jan-Paul Rosenberg: Laatste foto van de vrede, en de derde prijs (€ 2.000) naar Dan Falck voor zijn gedicht: Onderbreking van de sleur.

De wedstrijd wordt georganiseerd door de Turing Foundation in samenwerking met de Poëzieclub. Het streven van de organisatoren is om poëzie breder onder de aandacht te brengen en meer mensen van poëzie te laten genieten. Voor de afgelopen negen edities werden in totaal ruim 85.000 gedichten ingezonden.

Uit het juryrapport:

‘Als grote thema's golden dit jaar burgerlijkheid, wreedheid, onrecht, de liefde (of het verlies daarvan), de vergankelijkheid en de natuur. Er zaten beklemmende, liefdevolle gedichten in de top 100, maar ook scherpe observaties bijvoorbeeld over het zwarte lijf, kolonialisme en de beklemming van zwart zijn nu, hier. We lazen beeldende gedichten, met een filmische blik verteld en keken door een ironische bril naar de kapitalistische maatschappij waarin we leven.’

De jury bestond dit jaar uit dichter Tsead Bruinja (juryvoorzitter), Simone Atangana Bekono (schrijver, dichter), Lies van Gasse (dichter, beeldend kunstenaar), Sef (popartiest) en Françoise Geelen (medeoprichter Turing Foundation).

 

Laatste nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Realisatie website: WebLab42