Schrijversvakschool

Nieuws

Drie genomineerden voor de Joost Zwagerman Essayprijs 2018

Drie genomineerden voor de Joost Zwagerman Essayprijs 2018

Maar liefst drie van de zeven kanshebbers op de dit jaar voor het eerst georganiseerde Joost Zwagerman Essayprijs, zijn studenten van de Schrijversvakschool: Ianthe Mosselman, Nicole Kaandorp en Hannah de Vries. De jury, bestaande uit Barber van de Pol, Aleid Truijens, Maria Vlaar en Joost de Vries, maakten een keuze uit 175 inzendingen. 

De prijs is bedoeld voor beginnende essayisten die nog niet eerder essays in boekvorm hebben gepubliceerd, noch met regelmaat essays in tijdschriften publiceerden. De winnaar wordt op 18 november bekend gemaakt en wint, behalve de eer en plaatsing  op of in een literair platform of tijdschrift, 7.500 euro.

Wil je weten wie er nog meer zijn genomineerd en hun essays lezen? Klik hier.

Nieuws

Eerder verscheen van docent en oud-student Dorien Dijkhuis een poëziebundel, Waren we dieren (uitgeverij Nieuw Amsterdam 2019). Niet gek dat...

Van docent poëzie en schrijftraining Sasja Janssen verscheen onlangs Mijn vader zegt entropie mijn moeder logica (uitgeverij Querido 2024).

Hoe betrap je...

Oud-student Maria Kager studeerde in 2023 af in de richting proza. In januari verscheen haar debuutroman, De buitengewoon geslaagde opvoeding van Frida Wolf...

Meer nieuws

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42