Schrijversvakschool

Nieuws

Studenten op shortlist 'Liefde voor de stad!

Studenten op shortlist 'Liefde voor de stad!

Derdejaarsstudenten Mariejosé Vaessen en Francis Hörters zijn met hun gedichten (respectievelijk) Aan de Iepenhoofdstad van de wereld en Herengracht genomineerd voor de shortlist van de UvA-gedichtenwedstrijd 'Liefde voor de stad!.

Initiator van de gedichtenwedstrijd 'Liefde voor de stad!', schrijver en dichter Abdelkader Benali, die dit jaar als honorary fellow verbonden is aan de Faculteit der Geesteswetenschappen van de UvA, en Piet Gerbrandy, dichter, recensent en docent Klassiek en Middeleeuws Latijn, hebben uit de longlist van negentien gedichten de zes beste gedichten gekozen.

Wil je weten wie er nog meer genomineerd zijn en de shortlist-gedichten lezen? Lees hier meer.

Nieuws

Eerder verscheen van docent en oud-student Dorien Dijkhuis een poëziebundel, Waren we dieren (uitgeverij Nieuw Amsterdam 2019). Niet gek dat...

Van docent poëzie en schrijftraining Sasja Janssen verscheen onlangs Mijn vader zegt entropie mijn moeder logica (uitgeverij Querido 2024).

Hoe betrap je...

Oud-student Maria Kager studeerde in 2023 af in de richting proza. In januari verscheen haar debuutroman, De buitengewoon geslaagde opvoeding van Frida Wolf...

Meer nieuws

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42