Schrijversvakschool

Nieuws

Het Schrijfkabinet op 21 januari met Dorien Dijkhuis

Het Schrijfkabinet op 21 januari met Dorien Dijkhuis

Het Schrijfkabinet is een maandelijks programma over de kunst van het schrijven en de raadselen van het schrijverschap. Twee schrijvers vertellen hoe ze dat nu eigenlijk doen, een boek schrijven. Zo weten we inmiddels dat Marjolijn van Heemstra haar gedichtenbundel Meer hoef dan voet schreef in een nagebouwde spaceshuttle op een tentoonstelling over de ruimte(vaart), dat Walter van den Berg zijn boeken voor de TV schrijft, en dat Tommy Wieringa het liefst in een boom ging zitten toen zijn boek Joe Speedboot uitkwam.

Donderdagavond 21 januari zijn P.F. THOMÉSE (Zuidland, Schaduwkind) en Fen VERSTAPPEN (Moeder af) de hoofdgasten. Als altijd is er De Debutant, deze keer oud-student Dorien DIJKHUIS, belicht Joubert PIGNON een onterecht vergeten schrijver of iemand anders die uw aandacht verdient en speelt Pieter KLOP piano.

Dat alles onder begeleiding van uw scherpzinnige maar warmhartige presentatrice, interviewster en Schrijversvakschoolstudent Marieke de GROOT.

Kaartjes: 10 euro, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
12 december om 20:30 uur
Torpedotheater, Sint Pieterspoortsteeg 33 in Amsterdam

Nieuws

Op 15 oktober verscheen de nieuwe roman van Ingrid Hoogervorst: Topologie van het naaimandje (Nijgh & Van Ditmar 2024)

Elk verhaal begint met een detail...

Oud-student Lisa Scheerder (Ooster­beek, 1966) is jurist en was jarenlang topadviseur voor de gemeente Amsterdam. Onlangs verscheen haar debuutroman Blaam (uitgeverij...

Student Christine Ruppert wint met haar verhaal Kruiswoord de Hebban-Renate Dorrestein prijs.

Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een schrijver van...

Jolanda Treffers wint met haar verhaal Noodweer de Hebban Goeken Prijs (voorheen de Zilveren Strop), een schrijfwedstrijd voor korte, spannende verhalen.
Vorig...

Meer nieuws

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42