Schrijversvakschool

Docenten

Joost II Sickenga, docent toneel

Joost II Sickenga

Joost II Sickenga (1963) is schrijver van letters en leestekens. Van hem werden onder andere gespeeld de toneelstukken Nexlach (2005, regie: Jules Terlingen) en Bob, Bob, Bob en Bob (2006, regie: Gerardjan Rijnders). Het vervoegde leven werd in 2016 uitgebracht door Mugmetdegoudentand en Marien Jongewaard gaf in 2019 en 2020 theatrale lezingen van het toneelstuk To Nail. Tijdens de corona pandemie speelde Joost bij mensen thuis zijn monoloog In het lege huis van Kasper.

Om zijn toneelwerk onder de aandacht te brengen organiseerde hij in 2003 zijn eigen Retrospectief Offensief. Gedurende dit mini-festival werden op drie avonden de zes beste stukken gelezen door een sterrencast.

Naast toneelstukken schrijft Joost liederen, verhalen en maakt hij tekstanimaties. Elektronische graffiti waarin, ter ere van de abstracte kwaliteit van woorden, alleen letters worden gebruikt. De tekst krijgt een intonatie door gebruik te maken van de soms nog onbekende mogelijkheden van typografie. Het Showreel Joost II Sickenga viel in 2014 op een aantal internationale filmfestivals in de prijzen. En in 2015/2016 was de serie Komen en gaan te zien op twintig grote schermen in diverse steden.

Joost studeerde in 1990 af aan de afdeling Audio-visueel van de Gerrit Rietveld Academie. In zijn werk gaat het om beeldende taal, taal als beeld, bewegende woorden en woorden die niet onbewogen laten.
Meer informatie vind je hier.
 

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42