Schrijversvakschool

deduivelvanvicoDat publicatie in een literair tijdschrijft niet zelden leidt tot ontdekking van literair talent bewijst ex-cursist Ton Vogels. Ton deed een cursus proza bij Hans Hogenkamp en besloot de opleiding te gaan volgen. In het eerste jaar publiceerde hij een verhaal in De Gids. Uitgeverij Prometheus spotte Tons talent en begin mei ligt zijn debuutroman De duivel van Vico in de handel.

Saillant detail: Ton schreef zijn roman met de hand, in een schrift.

De duivel van Vico

De Nederlandse sterrenkundestudent Tomaso wordt voor straf door zijn  familie naar het Zuid-Italiaanse dorpje Vico del Gargano gestuurd. Bij wijze  van boetedoening moet hij een muur bouwen om de sinaasappelboomgaard van de  familie Mastromatteo. Al snel raakt hij in de ban van de dochter des huizes, de mysterieuze Carmela, die door haar familie verborgen wordt gehouden op de boerderij. Terwijl het dorp zich voorbereidt op de jaarlijkse processie van San Valentino, ontdekt Tomaso dat Carmela uitdrijvingsrituelen ondergaat in de dorpskerk. Ze zou bezeten zijn door de duivel. Maar schuilt het kwaad wel in Carmela, of juist in haar zwijgende familie of het verstikkende dorp? Tomaso is vastbesloten Carmela te helpen – maar hoe bevrijd je iemand van de duivel als je daar zelf niet in gelooft?

De duivel van Vico is een origineel en realistisch verhaal over liefde, schuld en boete tegen de achtergrond van een gelovig dorp in het prachtige Zuid-Italië.

Wilt meer weten over deze schrijver: http://www.tonvogels.nl/

Nieuws

Oud-studente Melani Reumers schreef de essaybundel De wereld een lichaam (Van Oorschot, 2024), haar debuut.

Het lichaam dat in deze bundel essays centraal...

Ze won al de Johan Polak Poëzie Prijs, een nieuwe jaarlijkse onderscheiding voor een dichtbundel, waaraan een bedrag van 50.000 euro...

Annemarie Wisse studeerde succesvol af met het door haar geschreven toneelstuk In De Lift.
Binnenkort gaat het in première, gespeeld door theatergroep...

De dansvloer is van iedereen (De Arbeiderspers 2024) is een ode aan de onvolmaakte mens. Oud-student poëzie Maaike de Wolf...

Meer nieuws

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42