Schrijversvakschool

Nachtvangst van Froukje van der Ploeg

Nachtvangst van Froukje van der Ploeg

Docent Froukje van der Ploeg maakt in haar nieuwste bundel Nachtvangst (uitgeverij Nieuw Amsterdam 2020) de balans op, en doet dat trefzeker en overtuigend. Beloften die uitgesproken zijn worden ongedaan gemaakt, huizen worden verkocht voor ze af zijn, mannen ingeruild voor vrouwen. Van der Ploeg laat je denken aan de momenten die je niet zag. Aan de betoverende ontmoetingen in de uren dat je loskomt van de dag.

Nachtvangst is een bundel die onderzoekt waarom mensen verklaringen nodig hebben; die groot maakt wat klein is, en klein maakt wat groot is.


Zet het menselijk lot haarscherp in beeld.

NRC Handelsblad


Subtiele poëzie die hard aankomt. ****
de Volkskrant


Herkenbare poëzie, zij geeft met een treffend beeld en verrassende draai.
Trouw

Nieuws

Het boek Mauk van docent proza Jan Vantoortelboom heeft de Boekenbon Literatuurprijs 2023 gewonnen. Dat maakte juryvoorzitter Ingrid van Engelshoven donderdagavond...

De winnaar van de Zeeuwse Boekenprijs (ZBP) 2023 werd op maandag 30 oktober bekendgemaakt door commissaris van de Koning en juryvoorzitter Han Polman.
Het...

Het Charlotte Köhler Stipendium 2023, een aanmoedigingstoelage voor literair talent, wordt dit jaar toegekend aan schrijver en docent Schrijversvakschool Roos van Rijswijk...

Meer nieuws

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42