Schrijversvakschool

Nieuws

Fictiedebuut Marte Kaan

Fictiedebuut Marte Kaan

Nieuw is het fictiedebuut van oud-studente Marte Kaan: Saboteur. In deze verhalenbundel raakt een jonge vrouw verstrikt in een masochistische relatie met haar bazin, een gevangene gaat ten onder aan een fatale verliefdheid op een psychologiestagiaire en een gearriveerde relatietherapeute verbrandt ogenschijnlijk redeloos al haar perfecte schepen achter zich. Arnon Grunberg over Saboteur: 'Wie licht vervreemdende broeierigheid zoekt - en wie zoekt dat niet?- leest Marte Kaan.

Met de personages uit Saboteur ga je niet gezellig een borrel drinken. Het lijken heel gewone, keurige mensen, maar ondertussen broeit er van alles. Onbedoeld saboteren ze hun leven en worden ze onderhuids uitgehold door verlangens waarvan ze de aard niet kennen. Sommigen worden verteerd door jaloezie, anderen door spijt, rancune of andere ontwrichtende emoties. Een enkeling berust in zijn lot omdat hij onder ogen heeft gezien wat hij van het leven mag verwachten.

Marte Kaan (1977) studeerde aan de vakopleiding van Schrijversvakschool Amsterdam in de richting essay en eerder psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkte een paar jaar als psycholoog en is nu freelancejournalist voor verschillende media waaronder NRC Next, De Groene Amsterdammer en Opzij. In 2009 verscheen haar essaybundel Lang leve de liefde, een zoektocht naar de donkere kant van de liefde. Vanaf februari 2014 is haar fictiedebuut Saboteur in de boekhandel te verkrijgen.

Schrijversvakschool Amsterdam las de bundel zelf ook en prijst de rijke, rake taal. Het is bovendien hoopvol dat er eindelijk weer eens een verhalenbundel van een Nederlandse auteur wordt uitgeven. Een opvallend mooi koekoeksjong tussen alle romans. Klik hier voor een interview van VPRO met de schrijfster over haar nieuwe bundel.

 

Nieuws

De Schrijversvakschool, Leeuwarden UNESCO, City of Literature en Tresoar, bundelen de krachten voor de opleidingsmogelijkheden van Friese (aspirant-)schrijvers.
De organisaties werken...

Oud-studente Melani Reumers schreef de essaybundel De wereld een lichaam (Van Oorschot, 2024), haar debuut.

Het lichaam dat in deze bundel essays centraal...

Ze won al de Johan Polak Poëzie Prijs, een nieuwe jaarlijkse onderscheiding voor een dichtbundel, waaraan een bedrag van 50.000 euro...

Annemarie Wisse studeerde succesvol af met het door haar geschreven toneelstuk In De Lift.
Binnenkort gaat het in première, gespeeld door theatergroep...

Meer nieuws

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42