Schrijversvakschool

Nieuws

anneeekhoutHet kreeg al vier 'ballen' in De Volkskrant: Dogma, het debuut van oud-cursiste Anne Eekhout. Uitgegeven door De Arbeiderspers en vanaf 18 februari verkrijgbaar in de boekhandel.

In Dogma neemt een groep studenten zich voor een uiterst controversiële documentaire te maken waarin een van hen zelfmoord zal plegen. De vijf, één vrouw en vier mannen, doen om beurten verslag van de gebeurtenissen tijdens het maken van de documentaire, maar ook van de uitwerking die dit project heeft op hun gedachten en geweten. Hoe dichter de climax nadert, des te prangender de vraag wordt of ze hun plan ook echt gaan uitvoeren. Want gaandeweg veranderen de verhoudingen in de groep op dramatische wijze.

Een voorpublicatie van Dogma vind je hier, op de site van Atheneum Boekhandel. Je kunt kennismaken met het hoofdpersonage op youtube.

Nieuws

Annemarie Wisse studeerde succesvol af met het door haar geschreven toneelstuk In De Lift.
Binnenkort gaat het in première, gespeeld door theatergroep...

De dansvloer is van iedereen (De Arbeiderspers 2024) is een ode aan de onvolmaakte mens. Oud-student poëzie Maaike de Wolf...

De Grote Poëzieprijs bekroont de beste Nederlandstalige bundel van het jaar en is de opvolger van de VSB Poëzieprijs als dé prijs...

Meer nieuws

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42