Schrijversvakschool

Nieuws

Debuutroman Judith Eykelenboom

Debuutroman Judith Eykelenboom

Het kreeg van Arjan Peters in De Volkskrant vier sterren: Biefstuk, het debuut van Judith Eykelenboom (1983). Judith wilde na haar studie journalistiek geen journalist worden, maar schrijver. Ze belandde op Schrijversvakschool Amsterdam, een goede keuze volgens uitgever Prometheus, en voelde zich meteen als een vis in het water. In juni 2015 studeerde ze af met de roman die op 7 januari 2016 verscheenals haar debuut. 

Inhoud Biefstuk: Om grip te krijgen op de werkelijkheid legt de vijftienjarige Levi Storm haar omgeving vast met de oude camera van haar moeder. De foto's zijn, net als haar familie, verre van alledaags: de ribben van haar zusje, een gat in het houtwerk, haar moeder die hoogzwanger een sigaret rookt, de hamer onder haar bed.

In een wereld die steeds meer afbrokkelt, waarin de grens tussen realiteit en waanzin flinterdun is, levert Levi het bewijs hoe de dingen echt zijn door 'de essentie' te fotograferen. De vraag is of ze weerstand kan bieden aan haar vader, een labiele fantast.

Om zichzelf en haar familie te redden, zet ze alles op het spel. De inzet: de onschuld van haar zusje en die van haarzelf.

Nieuws

Eerder verscheen van docent en oud-student Dorien Dijkhuis een poëziebundel, Waren we dieren (uitgeverij Nieuw Amsterdam 2019). Niet gek dat...

Van docent poëzie en schrijftraining Sasja Janssen verscheen onlangs Mijn vader zegt entropie mijn moeder logica (uitgeverij Querido 2024).

Hoe betrap je...

Oud-student Maria Kager studeerde in 2023 af in de richting proza. In januari verscheen haar debuutroman, De buitengewoon geslaagde opvoeding van Frida Wolf...

Meer nieuws

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42