Schrijversvakschool

Nieuws

Inge

Schrijversvakschool op Schrijven Magazine Schrijfdag

Op zondag 18 september vindt de Schrijven Magazine Schrijfdag 2016 plaats. Ook de Schrijversvakschool is aanwezig: decaan, schrijver en docent Maaike Bergstra interviewt oud-studente Inge Schilperoord over de totstandkoming van haar veelgeprezen en gelauwerde roman Muidhond.

Tijdens het gesprek wordt ingegaan op van alles wat Inge tijdens het schrijven tegenkwam, de hoogte- en de dieptepunten, het ontstaan van het verhaal en de afronding ervan. Ook haar samenwerking met haar begeleidster, schrijfster Mireille Geus, komt aan bod.

Verder heeft de dag je schrijfles van redacteuren van topuitgeverijen en workshops bij de beste schrijfcoaches te bieden. Je kunt je boek pitchen bij uitgevers en je schrijfprobleem voorleggen aan schrijfdokters uit alle windstreken van het Nederlands taalgebied.

Ook zullen er sessies zijn over fantasy, levensverhalen, non-fictie, uitgeven in eigen beheer, promotie, poëzie, bloggen en schrijven voor kinderen. In shut up & write-sessies kun je direct zelf aan de slag. 

De dag wordt afgesloten met een meet-and-greet met een Nederlandse of Vlaamse sterauteur. 

Deze dag is onderdeel van De week van het schrijven en wordt georganiseerd door Schrijven Online. Wil jij er ook bij zijn? Je kunt je hier inschrijven.

Nieuws

De Schrijversvakschool, Leeuwarden UNESCO, City of Literature en Tresoar, bundelen de krachten voor de opleidingsmogelijkheden van Friese (aspirant-)schrijvers.
De organisaties werken...

Oud-studente Melani Reumers schreef de essaybundel De wereld een lichaam (Van Oorschot, 2024), haar debuut.

Het lichaam dat in deze bundel essays centraal...

Ze won al de Johan Polak Poëzie Prijs, een nieuwe jaarlijkse onderscheiding voor een dichtbundel, waaraan een bedrag van 50.000 euro...

Annemarie Wisse studeerde succesvol af met het door haar geschreven toneelstuk In De Lift.
Binnenkort gaat het in première, gespeeld door theatergroep...

Meer nieuws

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42