Schrijversvakschool

Nieuws

Letterenfonds kiest oud-studenten

Letterenfonds kiest oud-studenten

Jaarlijks kiest het Letterenfonds acht getalenteerde debutanten uit voor een beurs. Dit jaar (2016) zijn maar liefst drie van de acht oud-Schrijversvakschoolstudent: Marieke Rijneveld met haar poëziebundel Kalfsvlies, Judith Eykelenboom met haar roman Biefstuk en Inge Schilperoord met haar roman Muidhond. De beurs van 10.000 euro dient ter stimulering van een volgende bundel of roman.

Marieke won onlangs al de C. Buddingh'-prijs voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut 2015 en Inge won de Bronzen Uil 2015 en werd genomineerd voor de Libris-, de Ako- en de ECI-literatuurprijs. Biefstuk van Judith Eykelenboom werd zeer goed ontvangen door de pers.

In voorgaande jaren viel ook oud-studenten Elisabeth van NimwegenPauline Genee en oud-cursist Frank Gunning de beurs ten deel.

RijneveldEykelenboomSchilperoord

 

Nieuws

De Schrijversvakschool, Leeuwarden UNESCO, City of Literature en Tresoar, bundelen de krachten voor de opleidingsmogelijkheden van Friese (aspirant-)schrijvers.
De organisaties werken...

Oud-studente Melani Reumers schreef de essaybundel De wereld een lichaam (Van Oorschot, 2024), haar debuut.

Het lichaam dat in deze bundel essays centraal...

Ze won al de Johan Polak Poëzie Prijs, een nieuwe jaarlijkse onderscheiding voor een dichtbundel, waaraan een bedrag van 50.000 euro...

Annemarie Wisse studeerde succesvol af met het door haar geschreven toneelstuk In De Lift.
Binnenkort gaat het in première, gespeeld door theatergroep...

Meer nieuws

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42