Schrijversvakschool

Nieuws

Libris Literatuurprijs

Nico Dros en Renée van Marissing op shortlist Libris

We zijn heel blij voor docenten Nico Dros en Renée van Marissing. Hun namen prijken op de shortlist van de Libris literatuurprijs 2022.
Dros schreef de historische roman Willem die Madoc maakte (Van Oorschot) en Van Marissing de roman Onze kinderen (Querido).
De prijs wordt op 9 mei 2022 aan een van de zes genomineerden uitgereikt. De winnaar ontvangt een bedrag van 50.000 euro.

Ook werd de roman van Nico Dros op 15 januari genomineerd voor de shortlist van De Boon literatuurprijs in Vlaanderen (voorheen de Gouden Uil).

Ook oud-studente Marieke Lucas Rijneveld is een van de genomineerden met haar roman Mijn lieve Gunsteling (Atlas Contact). Net als bij de Libris- ontvangt de winnaar het indrukwekkende bedrag van 50.000 euro. Daarnaast is er een publieksprijs aan verbonden van 5.000 euro. De uitreiking van beide prijzen zal 24 maart in Oostende plaatsvinden.
Mocht je op een van de genomineerde boeken willen stemmen, dan kan dat tot 20 maart op de website van De Boon Literatuurprijs.

Nieuws

De dansvloer is van iedereen (De Arbeiderspers 2024) is een ode aan de onvolmaakte mens. Oud-student poëzie Maaike de Wolf...

De Grote Poëzieprijs bekroont de beste Nederlandstalige bundel van het jaar en is de opvolger van de VSB Poëzieprijs als dé prijs...

Docent proza Julien Ignacio heeft met zijn roman Goudjakhals de allereerste Amarte Literatuurprijs gewonnen. Het Parool meldt dat dit een unaniem...

Meer nieuws

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42