Schrijversvakschool

Nieuws

Libris Literatuurprijs

Nico Dros en Renée van Marissing op shortlist Libris

We zijn heel blij voor docenten Nico Dros en Renée van Marissing. Hun namen prijken op de shortlist van de Libris literatuurprijs 2022.
Dros schreef de historische roman Willem die Madoc maakte (Van Oorschot) en Van Marissing de roman Onze kinderen (Querido).
De prijs wordt op 9 mei 2022 aan een van de zes genomineerden uitgereikt. De winnaar ontvangt een bedrag van 50.000 euro.

Ook werd de roman van Nico Dros op 15 januari genomineerd voor de shortlist van De Boon literatuurprijs in Vlaanderen (voorheen de Gouden Uil).

Ook oud-studente Marieke Lucas Rijneveld is een van de genomineerden met haar roman Mijn lieve Gunsteling (Atlas Contact). Net als bij de Libris- ontvangt de winnaar het indrukwekkende bedrag van 50.000 euro. Daarnaast is er een publieksprijs aan verbonden van 5.000 euro. De uitreiking van beide prijzen zal 24 maart in Oostende plaatsvinden.
Mocht je op een van de genomineerde boeken willen stemmen, dan kan dat tot 20 maart op de website van De Boon Literatuurprijs.

Nieuws

Eerder verscheen van docent en oud-student Dorien Dijkhuis een poëziebundel, Waren we dieren (uitgeverij Nieuw Amsterdam 2019). Niet gek dat...

Van docent poëzie en schrijftraining Sasja Janssen verscheen onlangs Mijn vader zegt entropie mijn moeder logica (uitgeverij Querido 2024).

Hoe betrap je...

Oud-student Maria Kager studeerde in 2023 af in de richting proza. In januari verscheen haar debuutroman, De buitengewoon geslaagde opvoeding van Frida Wolf...

Meer nieuws

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42