Schrijversvakschool

Docenten

K. Michel

K. Michel

K. Michel (1958) studeerde filosofie in Groningen en Amsterdam. Debuteerde in 1989 met de dichtbundel Ja, naakt als de stenen. Drie jaar later verscheen de verhalenbundel Tingeling & Totus. In 1994 verscheen zijn tweede dichtbundel Boem de nacht die met de Herman Gorter-prijs werd bekroond.
In 1999 verscheen de bundel Waterstudies waarvoor hij de VSB-poëzieprijs en de Jan Campert-prijs ontving. In datzelfde jaar werd door het Onafhankelijk Toneel een theatervoorstelling gemaakt van de verhalen over Tingeling. In 2004 verscheen de poëziebundel Kleur de schaduwen, die werd gevolgd door In een handpalm (verhalen en beschouwingen, 2008) en Bij eb is je eiland groter (poëzie, 2010) waarvoor hij de Awaterprijs kreeg èn de Guido Gezelle-prijs. In 2016 verscheen Te voet is het heelal drie dagen ver (poëzie). Ook verscheen een verzamelbundel in 2016 met alle gedichten uit de eerste 5 bundels onder de titel Speling zoeken. Zijn meest recente publicatie is & rol door (poëzie) die in november 2020 verscheen tijdens de lockdown. Het werd al snel drie keer herdrukt.

Michel was redacteur van het literaire tijdschrift Raster. Hij vertaalde ook poëzie van o.a. Octavio Paz, Arthur Sze en Russel Edson en hij stelde bloemlezingen samen uit het werk van John Berger en Stefan Themerson.

Foto: Melle Hammer

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42