Schrijversvakschool

Docenten

Renske Jonkman, docent column

Renske Jonkman

Renske Jonkman (Alkmaar, 1982) schrijft romans, essays en columns. Jonkman debuteerde met de roman Zo gaan we niet met elkaar om en verwierf bekendheid met deze coming-of-age novel over de rebelse Hazel en haar aan wanen lijdende broer. Haar debuutroman werd genomineerd voor de Academica Debutantenprijs en de Vrouw & Proza Debuutprijs.

In 2015 kwam Gibraltar uit. De roman werd door de pers zeer goed ontvangen en werd in de Volkskrant omschreven als ‘het vrouwelijke antwoord op de door mannen gedomineerde roadnovel’ (****). In 2021 verscheen haar nieuwe roman: Dit verdronken land. Een grote boerenroman over de relatie tussen de mens en het polderlandschap. De roman kreeg lovende recensies in onder meer NRC Handelsblad, Trouw en De Groene Amsterdammer.

Jonkman studeerde Nederlandse Taal & Cultuur, volgde een minor in Filmwetenschappen en voltooide de master Discourse and Argumentation studies. Als schrijver en freelance journalist maakt ze interviews en reportages voor onder meer de Volkskrant en National Geographic. Voor dagblad Trouw schreef ze de afgelopen jaren een column over boeren en natuurbeschermers.
Renske Jonkman woont en werkt op het Noord-Hollandse platteland.

 

 

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42