Schrijversvakschool

finsemeisjesWij zijn heel trots op onze oud-studente po√ęzie Kira Wuck. Op 14 maart won zij de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs 2013, voor haar debuutbundel Finse Meisjes. De prijs, die al sinds 1925 bestaat, wordt jaarlijks uitgereikt aan een groot, aanstormend dichttalent. Eerder gingen onder andere oud-Schrijversvakschoolstudente Ester Naomi Perquin, Piet Gerbrandy, Anna Enquist, Eva Gerlach, H.C. ten Berge, Leo Vroman, Ida G.M. Gerhardt, M. Vasalis, H. Marsman en J. Slauerhoff, Kira Wuck voor.

 

In een interview met Kira Wuck omschreef NRC Boekenredacteur Elsbeth Etty Finse Meisjes als 'fris, vrolijk, licht melancholisch en optimistisch'.

Volgens de jury van de Lucy B. en C.W. van der Hoogt-prijs 2013, ontleent de bundel van Wuck zijn 'grote kracht aan de balans tussen grote tegenstellingen, die Wuck op voortreffelijke wijze in evenwicht houdt':

'Met tal van deze gedichten wist ze tijdens voorleesavonden op po√ęziefestivals het publiek te boeien, en wie de gedichten hardop leest merkt hoe ritmisch sterk en verrassend van schakering in tempo en observatie ze zijn geschreven.'

In december 2011 won Wuck het Nederlands kampioenschap Poetryslam. Ook publiceerde ze gedichten in Hollands Maandblad en Tirade. Finse meisjes is haar meest recente werk, waarmee ze nu een bedrag van 7.500 euro wint.

Nieuws

De Schrijversvakschool, Leeuwarden UNESCO, City of Literature en Tresoar, bundelen de krachten voor de opleidingsmogelijkheden van Friese (aspirant-)schrijvers.
De organisaties werken...

Oud-studente Melani Reumers schreef de essaybundel De wereld een lichaam (Van Oorschot, 2024), haar debuut.

Het lichaam dat in deze bundel essays centraal...

Ze won al de Johan Polak Poëzie Prijs, een nieuwe jaarlijkse onderscheiding voor een dichtbundel, waaraan een bedrag van 50.000 euro...

Annemarie Wisse studeerde succesvol af met het door haar geschreven toneelstuk In De Lift.
Binnenkort gaat het in première, gespeeld door theatergroep...

Meer nieuws

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42