Schrijversvakschool

IrisfotoWon ex-studente Kira Wuck onlangs al de Lucy B. en C.W. van der Hoogt-prijs 2013 voor haar debuutbundel Finse Meisjes (Podium), inmiddels viel haar ook een nominatie voor de C. Buddingh’-prijs ten deel, de jaarlijkse prijs voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut. Onze trots kon niet groter, tot ook ex-studente Iris Brunia bleek te zijn genomineerd voor dezelfde prijs. Iris debuteerde onlangs met de bundel Laten wij mijn lichaam delen (De Harmonie). Iris en Kira, gefeliciteerd!

 

KiramicrofoonOok genomineerd zijn de dichters Henk Ester en Bernke Klein Zandvoort. De jury, bestaand uit dichter Anneke Brassinga, directeur van Poëziecentrum Gent, Carl de Strycker en vertaler Karol Lesman, selecteerde de vier dichters uit 25 inzendingen. De winnaar wordt op donderdag 13 juni bekendgemaakt op het 44e Poetry International Festival in de Rotterdamse Schouwburg

De C. Buddingh'-prijs wordt sinds 1988 door Poetry International uitgereikt aan de auteur van het beste Nederlandstalige poëziedebuut. Oud-winnaars zijn onder andere Anna Enquist, Michaël Zeeman en Tonnus Oosterhoff. Aan de prijs is een bedrag van 1200 euro verbonden.

Fot 1: Iris Brunia. Foto 2: Kira Wuck

Nieuws

De Schrijversvakschool, Leeuwarden UNESCO, City of Literature en Tresoar, bundelen de krachten voor de opleidingsmogelijkheden van Friese (aspirant-)schrijvers.
De organisaties werken...

Oud-studente Melani Reumers schreef de essaybundel De wereld een lichaam (Van Oorschot, 2024), haar debuut.

Het lichaam dat in deze bundel essays centraal...

Ze won al de Johan Polak Poëzie Prijs, een nieuwe jaarlijkse onderscheiding voor een dichtbundel, waaraan een bedrag van 50.000 euro...

Annemarie Wisse studeerde succesvol af met het door haar geschreven toneelstuk In De Lift.
Binnenkort gaat het in première, gespeeld door theatergroep...

Meer nieuws

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42