Schrijversvakschool

manonJeugdliteratuur-docente Manon Sikkel werd voor de tweede keer door haar lezers bekroond: niet alleen won ze in 2012 al de prijs van de Nederlandse Kinderjury, vorige week viel haar diezelfde prijs ook voor 2013 ten deel voor haar boek Voor wie doe jij een moord?- door Izzylove. Naast deze prijs kreeg ze van de Nederlandse Kinderjury de Pluim van de Senaat.

Manon Sikkel is als journaliste verbonden aan diverse bladen. Ze schreef boeken over uiteenlopende onderwerpen, zoals over koken, psychologie en interviews. Tegenwoordig legt ze zich toe op het schrijven van kinderboeken, waaronder de veelgeprezen Izzylove-reeks voor tien- tot twaalfjarigen.

Haar kinderboek Is liefde besmettelijk? - door Izzylove is bekroond met de Hotze de Roosprijs 2009. In 2012 won ze voor het eerst de prijs van de Nederlandse Kinderjury. Manon Sikkel is als docente jeugdliteratuur verbonden aan Schrijversvakschool Amsterdam.

Wie meer wil weten over deze schrijfster: http://manonsikkel.nl/

 

Nieuws

De Schrijversvakschool, Leeuwarden UNESCO, City of Literature en Tresoar, bundelen de krachten voor de opleidingsmogelijkheden van Friese (aspirant-)schrijvers.
De organisaties werken...

Oud-studente Melani Reumers schreef de essaybundel De wereld een lichaam (Van Oorschot, 2024), haar debuut.

Het lichaam dat in deze bundel essays centraal...

Ze won al de Johan Polak Poëzie Prijs, een nieuwe jaarlijkse onderscheiding voor een dichtbundel, waaraan een bedrag van 50.000 euro...

Annemarie Wisse studeerde succesvol af met het door haar geschreven toneelstuk In De Lift.
Binnenkort gaat het in première, gespeeld door theatergroep...

Meer nieuws

Vul een geldig e-mailadres in!
Vul uw voornaam in.
Vul uw achternaam in.
Ongeldige invoer

Realisatie website: WebLab42